Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30-45 min
Czego potrzebujemy:
- 1 kg ziemniaków
- 6 łyżek oliwy z oliwek (3 łyżki do sosu, oraz 3 łyżki do wysmarowania folii)
- 2 łyżki sosu sojowego
- pieprz, sól, zioła prowansalskie
- folia aluminiowa
Jak to zrobić:
Ze składników przygotować sos.
W misce obtoczyć ziemniaki w sosie.
Blachę wyłożyć folią aluminiową, posmarować oliwą - następnie rozłożyć ziemniaki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C z termoobiegiem ok 30 min (bez termoobiegu ok 45 min), do miekkości.
Znakomicie smakują z sosem czosnkowym, bądź jako dodatek do wszelkich dań obiadowych.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz