Ilość Porcji: 3
Czas przygotowania:15 min
Czas pieczenia: 20 min
Piersi z kurczaka po góralsku z boczkiem i oscypkiem
Piersi z kurczaka po góralsku z boczkiem i oscypkiem
Czego potrzebujemy:
- 3 piersi z kurczaka
- 3 plasterki boczku
- pól oscypka koziego
- olej
- sól,pieprz, przyprawa do kurczaka, oregano
Jak to zrobić:
Piersi posypujemy przyprawami z obydwóch stron - pozostawiamy na ok 1h w lodówce.
Podsmażamy piersi na niewielkiej ilości oleju.
Nacinamy każdą pierś poprzecznie tworząc kieszonki - w każdą kieszonkę wkładamy plasterek boczku i oscypka.
Zapiekamy (na pokrywce od naczynia żaroodpornego posmarowanej niewielką ilością oleju) w piekarniku rozgrzanym do 180 C przy włączonym termoobiegu, około 20min.
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko bądź ziemniakami z piekarnika.
Smacznego !!!
Piersi posypujemy przyprawami z obydwóch stron - pozostawiamy na ok 1h w lodówce.
Podsmażamy piersi na niewielkiej ilości oleju.
Nacinamy każdą pierś poprzecznie tworząc kieszonki - w każdą kieszonkę wkładamy plasterek boczku i oscypka.
Zapiekamy (na pokrywce od naczynia żaroodpornego posmarowanej niewielką ilością oleju) w piekarniku rozgrzanym do 180 C przy włączonym termoobiegu, około 20min.
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko bądź ziemniakami z piekarnika.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz