Czas pieczenia: 1h 15 min
Czego potrzebujemy:
- 1,5 kg mięsa (schab bez kości)
- 3 liść laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżka pieprzu mielonego
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- 4 ząbki czosnku (ewentualnie 1 łyżka czosnku granulowanego)
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka bazylii
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki przyprawy maggi
- 1 łyżka soli
W misce posypać schab przyprawami z każdej strony, polać maggi i olejem.
Przykryć szczelnie i odstawić do lodówki na 1-2 dni.
Włączyć piekarnik na 180 C z termoobiegiem (bez termoobiegu 200 C).
Posypać solą.
Przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć brzegi rękawa klipsami.
Naciąć ok. 3 małych otworów nożyczkami i wlać do środka nadmiar zalewy.
Piec w piekarniku ok 1h 15min.
Przestudzone mięso można stosować jako wędlinę na kanapki, bądź mięso do obiadu.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz