sobota, 9 czerwca 2012

Makaron tagliatelle z tuńczykiem i wędzonym łososiem




Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 20 min

Makaron tagliatelle z tuńczykiem i wędzonym łososiem





Czego potrzebujemy:

  • 500 g makaronu tagiatelle (wstążki)
  • opakowanie łososia wędzonego
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki)
  • 200 ml śmietany 30 %
  • puszka kukurydzy
  • 4 ogórki kiszone
  • 100 g sera żółtego
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, natka pietruszki

Jak to zrobić:

Ugotować makaron al dente - odcedzić.
Masło rozpuścić, dodać śmietanę, sól i pieprz.
Podgrzać, aż sos zgęstnieje.
Dodać ogórki, kukurydzę i tuńczyka.
Makaron na talerzach polać sosem, poukładać łososia - na wierzch zetrzeć ser i posypać pietruszką.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz