Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 15 min
Czego potrzebujemy:
- 4 bułki kajzerki
- 8 plasterków sera żółtego
- 8 plasterków szynki
- ok 4 łyżki majonezu
- ok 4 łyżki sosu Adżika lub ketchupu (najlepiej ziołowego)
- pół cebuli
- 3 ząbki czosnku najlepiej polskiego
- sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka
Jak to zrobić:
Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę 180°C.
Przekroić bułki na pół, posmarować sosem Adżika, następnie nałożyć ser, szynkę i posmarować majonezem.
Pokroić cebulę w półplasterki, a czosnek w plasterki poukładać na bułki.
Posypać bułki przyprawami według uznania.
Piec w piekarniku 15 min.
Na ostatnie 5 min włączyć grill, aby zapiekanki zarumieniły się z wierzchu.
Smacznego !!!
3 komentarze:
Bardzo fajny blog będe polecać, gotowanie to super pasja ;)
Pozdrawiam
Em.Olinka
wow pysznie wygląda ;D
Gdybym była trochę starsza to bym skorzystała.
Pisz dalej bloga bo ciekawe rzeczy są :D
jako przyprawe polecam cząber
Prześlij komentarz