Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 10 min każda porcja
Składniki na farsz
- 250 g sera białego (kostka)
- 500 g ugotowanych i ostudzonych ziemniaków
- 1 duża cebula
- sól, pieprz, papryka ostra,oregano, bazylia, pietruszka
Kroimy cebulę w drobną kostkę i dusimy na patelni.
W misce tłuczemy ziemniaki, łączymy dokładnie z serem, cebulą i przyprawiamy do smaku - żeby farsz nie był mdły.
Farsz nadaje się do lepienia pierogów.
Oto pierogi mojej produkcji:
I mojego męża:
Uformowane pierożki gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z łyżką oleju ok 10 min.
Podajemy z uduszonym boczkiem i cebulką:
Jak widać nikt nie może się oprzeć ......
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz