poniedziałek, 3 czerwca 2013

Piersi z kurczaka po góralsku z boczkiem i oscypkiem





Ilość Porcji: 3

Czas przygotowania:15 min
Czas pieczenia: 20 min


Piersi z kurczaka po góralsku z boczkiem i oscypkiem


Czego potrzebujemy:

             
  • 3 piersi z kurczaka
  • 3 plasterki boczku
  • pól oscypka koziego
  • olej
  • sól,pieprz, przyprawa do kurczaka, oregano

                
Jak to zrobić:
  
Piersi posypujemy przyprawami z obydwóch stron - pozostawiamy na ok 1h w lodówce.
Podsmażamy piersi na niewielkiej ilości oleju.
Nacinamy każdą pierś poprzecznie tworząc kieszonki - w każdą kieszonkę wkładamy plasterek boczku i oscypka.
Zapiekamy (na pokrywce od naczynia żaroodpornego posmarowanej niewielką ilością oleju) w piekarniku rozgrzanym do 180 C przy włączonym termoobiegu, około 20min.

Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko bądź ziemniakami z piekarnika.













Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz