wtorek, 16 kwietnia 2013

Muffiny waniliowe z czekoladą

Ilość sztuk: 12

Czas przygotowania: 10 min

Czas pieczenia: 20 min


fot. Diana Skuza-Biel

Muffiny waniliowe z czekoladą


 

Co nam potrzeba:

Suche składniki

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 czekolada mleczna
  • 1/2 czekolady białej


Mokre składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 aromat waniliowy(cukier waniliowy)

Włącz piekarnik na 200 st. Celciusza.
Wymieszaj osobno suche składniki (czekoladę pokrój dzieląc kawałek na 4 części) i osobno mokre.
Do miski z suchymi składnikami wlej te mokre i wymieszaj.
Przełóż do formy na muffiny wyłożonej papilotami.
Piec ok 20 min.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz