Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 20 min
fot. Diana Skuza-Biel
Muffiny waniliowe z czekoladą
Co nam potrzeba:
Suche składniki
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 czekolada mleczna
- 1/2 czekolady białej
Mokre składniki
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
- 1 aromat waniliowy(cukier waniliowy)
Włącz piekarnik na 200 st. Celciusza.
Wymieszaj osobno suche składniki (czekoladę pokrój dzieląc kawałek na 4 części) i osobno mokre.
Do miski z suchymi składnikami wlej te mokre i wymieszaj.
Przełóż do formy na muffiny wyłożonej papilotami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz