Ilość sztuk: 10
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 15 min
Czego potrzebujemy:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 5 plasterków sera żółtego
- 5 plasterków szynki
- ok 4 łyżki sosu Adżika lub ketchupu (najlepiej ziołowego)
- cebula
- 6-8 pieczarek
- sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka
Jak to zrobić:
Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę 180°C.
Pokroić cebulę i pieczarki - przyprawić według uznania - dusić ok 5 min.
Pokroić cebulę i pieczarki - przyprawić według uznania - dusić ok 5 min.
Ciasto francuskie podzielić na 10 części(jak na zdjęciu), ponakuwać widelcem.
Posmarować sosem Adżika, następnie układać pół plasterka szynki, sera i pieczarki z cebulą.
Posmarować sosem Adżika, następnie układać pół plasterka szynki, sera i pieczarki z cebulą.
Posypać przyprawami według uznania.
Skleić dwa naprzemienne brzegi pizzerinki.
Poukładać na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem.
Skleić dwa naprzemienne brzegi pizzerinki.
Poukładać na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem.
Smacznego !!!
3 komentarze:
Załapiemy się? :P
Niestety innym razem - bo już zniknęły
Ciekawy pomysł:P Napewno smaczne są:)
Prześlij komentarz