Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 25-30min
Forma: 28x9cm
Czas pieczenia: 25-30min
Forma: 28x9cm
Szarlotka pod kruszonką
(przepis od Diany)
Co nam potrzeba:
- 3 jabłka średniej wielkości
- 6 łyżek mąki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki cukru
- cynamon
Jak to zrobić:
Włączyć piekarnik na 200 C.
Ułożyć w formie, posypać cukrem kryształem i cynamonem.
Z mąki, masła i cukru pudru - przygotować kruszonkę (rozcierając składniki palcami-proponuję w misce łatwiej będzie posypać jabłka).
Przygotowaną kruszonką posypać jabłka.
Piec 25-30min, aż kruszonka się ze złoci.
Podawać z lodami.
Smacznego !!!
1 komentarz:
Niebo w gębie! ;P
Prześlij komentarz