wtorek, 13 listopada 2012

Szarlotka pod kruszonką

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 25-30min
Forma: 28x9cm

fot. Diana Skuza-Biel


Szarlotka pod kruszonką

(przepis od Diany)

 

Co nam potrzeba:
  • 3 jabłka średniej wielkości
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki cukru
  • cynamon




Jak to zrobić:

Włączyć piekarnik na 200 C.
Jabłka obrać i pokroić w małe plastry.
Ułożyć w formie, posypać cukrem kryształem i cynamonem.
Z mąki, masła i cukru pudru - przygotować kruszonkę (rozcierając składniki palcami-proponuję w misce łatwiej będzie posypać jabłka).
Przygotowaną kruszonką posypać jabłka.
Piec 25-30min, aż kruszonka się ze złoci.

Podawać z lodami.





 Smacznego !!!

1 komentarz:

Diana pisze...

Niebo w gębie! ;P

Prześlij komentarz