Czas przygotowania: 20 min
Czego potrzebujemy:
- 200-250g makaronu penne
- 350 g krewetek królewskich (ok 20 sztuk)
- pół papryki
- 4-5 ząbków czosnku
- sok z połowy cytryny
- ok 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz, papryka ostra,oregano, bazylia
Jak to zrobić:
Rozmrozić krewetki pod bieżącą wodą. Skropić sokiem z cytryny.
Ugotować makaron al dente - odcedzić.
Pokroić czosnek w plastry, oraz paprykę w kostkę.
Podsmażyć czosnek z papryką na oliwie z oliwek ok 2-3 min.
Dodać krewetki smażyć ok 4 min i w czasie smażenia dodać przyprawy.
Wyjąć krewetki, czosnek i paprykę do miski.
Na oleju z patelni podsmażyć makaron.
Ułożyć na talerzu makaron, krewetki, czosnek i paprykę.
Smacznego!!!
1 komentarz:
Polecam jeszcze okrasić na koniec pietruszką :)
Prześlij komentarz