sobota, 29 października 2011

Krewetki z makaronem penne



Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 20 min


Czego potrzebujemy:

  • 200-250g makaronu penne
  • 350 g krewetek królewskich (ok 20 sztuk)
  • pół papryki
  • 4-5 ząbków czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • ok 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól, pieprz, papryka ostra,oregano, bazylia

Jak to zrobić:

Rozmrozić krewetki pod bieżącą wodą. Skropić sokiem z cytryny.
Ugotować makaron al dente - odcedzić.
Pokroić czosnek w plastry, oraz paprykę w kostkę.
Podsmażyć czosnek z papryką na oliwie z oliwek ok 2-3 min.
Dodać krewetki smażyć ok 4 min i w czasie smażenia dodać przyprawy.
Wyjąć krewetki, czosnek i paprykę do miski.
Na oleju z patelni podsmażyć makaron.
Ułożyć na talerzu makaron, krewetki, czosnek i paprykę.


Smacznego!!!


1 komentarz:

Sepia pisze...

Polecam jeszcze okrasić na koniec pietruszką :)

Prześlij komentarz