poniedziałek, 31 października 2011

Muffiny czekoladowe z kremem



Ilość sztuk: 15

Czas przygotowania: 10 min

Czas pieczenia: 20 min



Muffiny czekoladowe 
(wg przepisu żonki Jonny'ego)

 

Co nam potrzeba:

Suche składniki

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 czekolada mleczna
  • 1/2 czekolady białej


    Mokre składniki

    • 1 szklanka mleka
    • 1/3 szklanki oleju
    • 1 jajko
    • 1 aromat waniliowy(cukier waniliowy)

    Włącz piekarnik na 200 st. Celciusza.
    Wymieszaj osobno suche składniki (czekoladę pokrój dzieląc kawałek na 4 części) i osobno mokre.
    Do miski z suchymi składnikami wlej te mokre i wymieszaj.
    Przełóż do formy na muffiny wyłożonej papilotami.
    Piec ok 20 min.








    Krem

    Czego potrzebujemy:

    • 1 kostka masła 200g
    • 300 g serka Turek lub Philadelphia
    • ok szklanki cukru pudru ( w zależności od upodobań)

    Ucieramy masło do białości.
    Dodajemy 2 łyżki serka i 2 łyżki cukru - ucieramy.
    Aż do skończenia składników.
    Krem nadaje się do dekoracji.

     




    Ze względu na krem gotowe muffiny przechowywać w lodówce.



    Smacznego!!!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz