Czas przygotowania: 20 min
Co nam potrzeba:
- 400 ml śmietany kremówki (30%-36%)
- 2 śmietan fixy
- mały cukier waniliowy - 16g
- ok 8 łyżeczek cukru pudru
- 6 podłużnych biszkoptów
- 1 szklanka jagód
Jak to się robi:
Jagody umyte ucieramy z dodatkiem 1-2 łyżeczek cukru pudru w blenderze.
Śmietanę kremówkę ubijamy na małych obrotach ok 2 min.
Następnie dodajemy śmietan fixy i cukier puder oraz cukier waniliowy - ubijamy na sztywno.
W pucharkach bądź szklankach przekładamy warstwami - biszkopty podzielone na 4 części, bitą śmietanę, mus jagodowy.
Jagody umyte ucieramy z dodatkiem 1-2 łyżeczek cukru pudru w blenderze.
Śmietanę kremówkę ubijamy na małych obrotach ok 2 min.
Następnie dodajemy śmietan fixy i cukier puder oraz cukier waniliowy - ubijamy na sztywno.
W pucharkach bądź szklankach przekładamy warstwami - biszkopty podzielone na 4 części, bitą śmietanę, mus jagodowy.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz