sobota, 5 października 2013

Jagodowy przysmak - deser z biszkoptami, bitą śmietaną i musem jagodowym

Ilość sztuk: 3

Czas przygotowania: 20 min

Jagodowy przysmak
- deser z biszkoptami, bitą śmietaną i musem jagodowym



 

Co nam potrzeba:


  • 400 ml śmietany kremówki (30%-36%)
  • 2 śmietan fixy
  • mały cukier waniliowy - 16g
  • ok 8 łyżeczek cukru pudru
  • 6 podłużnych biszkoptów
  • 1 szklanka jagód

Jak to się robi:


Jagody umyte ucieramy z dodatkiem 1-2 łyżeczek cukru pudru w blenderze.
Śmietanę kremówkę ubijamy na małych obrotach ok 2 min. 
Następnie dodajemy śmietan fixy i  cukier puder oraz cukier waniliowy - ubijamy na sztywno.
W pucharkach bądź szklankach  przekładamy warstwami - biszkopty podzielone na 4 części, bitą śmietanę, mus jagodowy.



Deser można jeść od razu bądź lekko schłodzony w lodówce.













Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz