poniedziałek, 21 listopada 2011

Colesław



Czas przygotowania: 30 min



Colesław

 

Co nam potrzeba:

  • 1 mała kapusta biała (ok 1kg)
    • 2 duże marchewki
    • 2 cebule
    • 2 łyżki śmietany
    • 6 łyżek majonezu
    • 2 łyżki octu
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka cukru
    • pieprz, sól


    Jak to się robi:


    Szatkujemy kapustę, marchewkę i cebule - ja szatkuje wszystko w maszynce Dianie (maszynka do mielenia mięsa z ostrzami do szatkowania).
    Pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
    Powstały sos połączyć z warzywami.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.




    Smacznego !!!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz