Czas przygotowania: 25 min
Czas pieczenia: 12 min
Mini muffiny z białą czekoladą
Co nam potrzeba:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanka cukru
- 150 g masła
- 3/4 szklanki mleka
- 1 i 1/2 czekolady białej
- 1 jajko
- aromat waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jak to się robi:
Włączamy piekarnik na 180 st. Celciusza.
Wrzucamy do rondelka masło, czekoladę, cukier, mleko, aromat i roztapiamy na małym ogniu.
Przestudzamy kilka minut.
Łączymy z jajkiem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Przestudzamy kilka minut.
Łączymy z jajkiem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Ze względu na krem gotowe muffiny przechowywać w lodówce.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz