czwartek, 17 listopada 2011

Mini muffinki z białą czekoladą



Ilość sztuk: ok 100 sztuk

Czas przygotowania: 25 min

Czas pieczenia: 12 min



Mini muffiny z białą czekoladą


 

Co nam potrzeba:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/2 szklanka cukru
  • 150 g masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 i 1/2 czekolady białej
  • 1 jajko
  • aromat waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia


Jak to się robi:


Włączamy piekarnik na 180 st. Celciusza.
Wrzucamy do rondelka masło, czekoladę, cukier, mleko, aromat i roztapiamy na małym ogniu.
Przestudzamy kilka minut.
Łączymy z jajkiem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Pieczemy ok 12 min.






 




Dekorujemy bitą śmietaną i czekoladą.
Ze względu na krem gotowe muffiny przechowywać w lodówce.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz