Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 min
Czego potrzebujemy:
- 200g makaronu penne
- 150 - 200g niebieskiego sera pleśniowego np. Lazur
- pierś z kurczaka
- 4 - 6 łyżek śmietany
- 4 ząbki czosnku
- ok 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, natka pietruszki
Jak to zrobić:
Ugotować makaron al dente - odcedzić.
Pokroić pierś kurczaka w kostkę i przyprawić.
Podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek.
Podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek.
Dodać pokrojony czosnek w plasterki i podsmażyć (aby się zarumienił).
Następnie dodać śmietanę, ser pleśniowy i pietruszkę.
Dusić na małym ogniu do czasu rozpuszczenia sera ok 3-5min.
Dusić na małym ogniu do czasu rozpuszczenia sera ok 3-5min.
Dodać makaron - wymieszać.
Nałożyć na talerze i udekorować pietruszką.
Smacznego !!!
1 komentarz:
mmmmmmniam mniam....
Prześlij komentarz