niedziela, 13 listopada 2011

Penne z niebieskim serem



Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 15 min


Czego potrzebujemy:

  • 200g makaronu penne
  • 150 - 200g niebieskiego sera pleśniowego np. Lazur
  • pierś z kurczaka
  • 4 - 6 łyżek śmietany
  • 4 ząbki czosnku
  • ok 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, natka pietruszki

Jak to zrobić:

Ugotować makaron al dente - odcedzić.
Pokroić pierś kurczaka w kostkę i przyprawić.
Podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek.
Dodać pokrojony czosnek w plasterki i podsmażyć (aby się zarumienił).
Następnie dodać śmietanę, ser pleśniowy i pietruszkę.
Dusić na małym ogniu do czasu rozpuszczenia sera ok 3-5min.
Dodać makaron - wymieszać.
Nałożyć na talerze i udekorować pietruszką.







Smacznego !!!

1 komentarz:

A. pisze...

mmmmmmniam mniam....

Prześlij komentarz