czwartek, 8 grudnia 2011

Tagliatelle ze szpinakiem i fetą


Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 25 min


Czego potrzebujemy:


  • 200 - 250g makaronu tagliatelle (ja użyłam razowego)
  • 225 g szpinaku mrożonego (pól opakowania)
  • pól opakowania sera feta najlepiej 45%
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 7 ząbków czosnku
  • ok. 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Jak to zrobić:



Pokroić czosnek w plastry, pomidory w słupki, fetę w kostkę.
W międzyczasie ugotować makaron al dente - odcedzić.
Na patelni na oliwie z oliwek zeszklić czosnek dodać szpinak - przyprawić i dusić ok 5-10 min.
Przełożyć na talerz.
Na patelni podsmażyć pomidory suszone ok. 5 min.
Przełożyć na talerz.
Następnie podsmażyć na oliwie makaron.
Na talerzu układać makaron, szpinak, pomidory i posypać fetą.







Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz