Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Czego potrzebujemy:
- 200 - 250g makaronu tagliatelle (ja użyłam razowego)
- 225 g szpinaku mrożonego (pól opakowania)
- pól opakowania sera feta najlepiej 45%
- 6-8 suszonych pomidorów
- 7 ząbków czosnku
- ok. 6 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Jak to zrobić:
Pokroić czosnek w plastry, pomidory w słupki, fetę w kostkę.
W międzyczasie ugotować makaron al dente - odcedzić.
Na patelni na oliwie z oliwek zeszklić czosnek dodać szpinak - przyprawić i dusić ok 5-10 min.
Przełożyć na talerz.
Na patelni podsmażyć pomidory suszone ok. 5 min.
Przełożyć na talerz.
Następnie podsmażyć na oliwie makaron.
Na talerzu układać makaron, szpinak, pomidory i posypać fetą.
Smacznego !!!
W międzyczasie ugotować makaron al dente - odcedzić.
Na patelni na oliwie z oliwek zeszklić czosnek dodać szpinak - przyprawić i dusić ok 5-10 min.
Przełożyć na talerz.
Na patelni podsmażyć pomidory suszone ok. 5 min.
Przełożyć na talerz.
Następnie podsmażyć na oliwie makaron.
Na talerzu układać makaron, szpinak, pomidory i posypać fetą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz