Czas przygotowania: 40 min
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
Czego potrzebujemy:
- 200 - 250g ryżu
- 3-4 łyżki masła bądź oleju
- 300g fasolki szparagowej
- 300g marchewki
- 1 duża papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 6-8 pieczarek
- 1 kostka warzywna
- sól, pieprz, oregano, bazylia, kminek, papryka ostra
- woda ok. 500-750 ml
Jak to zrobić:
Pokroić fasolkę szparagową, marchewki, pieczarki, paprykę.
Ugotować (najlepiej na parze) fasolkę szparagową i marchewkę.
Na patelni na maśle (bądź oleju) smażymy ryż ok. 10 min aż się zeszkli.
Podlewamy ryż wodą i dodajemy kostkę rosołową, gotujemy co jakiś czas mieszając (ok. 15-20 min).
Gry ryż będzie prawie miekki dodajemy pozostałe składniki dusimy jeszcze ok 5-10 min i przyprawiamy do smaku.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz