fot. Diana Skuza-Biel
Sernik z nutką kokosa
Co nam potrzeba:
- 1 kg zmielonego twarogu
- 6 jajek
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 150 ml śmietany 30%
- 16g cukru wanilinowego
- 1 szklanka drobnych wiórek kokosu
Jak to zrobić:
Ubić pianę z białek dodać cukier i cukier wanilinowy, dalej ucierać, dodawać po jednym żółtku.
Do powstałego kogla mogla cały czas ucierając na małych obrotach dodawać - po łyżce sera, mąkę, wiórka kokosowe i śmietankę.
Masę wylać do przygotowanej formy o wymiarach 25 cm x 25 cm, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni. Piec przez ok. 1,5 godziny, do czasu aż masa serowa się zetnie (środek może
pozostać nieco luźniejszy).
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz