środa, 25 czerwca 2014

Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia:  ok 20 min 

Forma do muffinek




Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem


 

Co nam potrzeba:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250g mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku 
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • 100g startego sera żółtego
  •  2 łyżki oliwy z oliwek
  •   pieprz, sól, gałka muszkatołowa


Jak to zrobić:


Na oliwie z oliwek zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebulę i czosnek. 
Dodać szpinak - dusić do czasu odparowania wody.
Przyprawić, dodać śmietanę -  jeszcze chwilę dusić.
Ciasto francuskie rozciąć na 8 kawałków.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i ciastem.
Do każdej babeczki nałożyć farsz.
Piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C - po ok 10 min pieczenia posypać babeczki serem żółtym i dalej piec do złotego koloru.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz