Czas przygotowania:15 min
Czas pieczenia: 30 min
Piersi z kurczaka w sosie
grzybowo-cebulowym
(wg przepisu Pysi)
Czego potrzebujemy:
- 2 piersi z kurczaka (przecięte na pół - powstają 4 plastry)
- 5 dużych pieczarek (10 małych)
- 2 duże cebule
- zupa cebulowa w proszku
- zupa grzybowa w proszku
- 1 śmietana 30% 200g
Jak to zrobić:
Na dno naczynia żaroodpornego rozsypujemy zupę cebulową.
Na zupę kładziemy podsmażone na oleju - bez przypraw - 4 kawałki mięsa (nie można kłaść mięsa na mięso)
Następnie układamy pokrojoną w prążki cebulę.
Posypujemy zupą grzybową.
Na posypaną cebulę wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry.
Całość polewamy śmietaną
Na dno naczynia żaroodpornego rozsypujemy zupę cebulową.
Na zupę kładziemy podsmażone na oleju - bez przypraw - 4 kawałki mięsa (nie można kłaść mięsa na mięso)
Następnie układamy pokrojoną w prążki cebulę.
Posypujemy zupą grzybową.
Na posypaną cebulę wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry.
Całość polewamy śmietaną
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 175 C przy włączonym termoobiegu, około 30min (dopóki śmietana nie zacznie bulgotać).
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz