Czas przygotowania:20 min
Czas chłodzenia: 1h
Trufle czekoladowe
Czego potrzebujemy:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
- 5 łyżek cukru pudru
- 4 łyżki masła
- kakao, migdały, wiórki kokosowe ..... do obtoczenia
Jak to zrobić:
Czekoladę połamać - włożyć miski i rozpuścić w kąpieli wodnej (lub na programie do rozpuszczania czekolady - kuchenka indukcyjna)
Ubić śmietankę z cukrem na sztywną pianę - podgrzać w garczku.
Wlewać stopniowo do czekolady - cały czas mieszając mikserem.
Dodać masło ucierać do czasu uzyskania jednolitej masy.
Schłodzić w lodówce ok 1h.
Formować kulki, obtaczać w kakao, migdałach, wiórkach kokosowych ... itp
Smacznego !!!
Czekoladę połamać - włożyć miski i rozpuścić w kąpieli wodnej (lub na programie do rozpuszczania czekolady - kuchenka indukcyjna)
Ubić śmietankę z cukrem na sztywną pianę - podgrzać w garczku.
Wlewać stopniowo do czekolady - cały czas mieszając mikserem.
Dodać masło ucierać do czasu uzyskania jednolitej masy.
Schłodzić w lodówce ok 1h.
Formować kulki, obtaczać w kakao, migdałach, wiórkach kokosowych ... itp
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz