Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 25 min
Czego potrzebujemy:
- 1 pierś z kurczaka (duża pojedyncza)
- pół cebuli
- 4-5 pieczarek
- 2 grube plastry oscypka (bądź innego sera zółtego)
- 1 mała cukinia
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz, olej
Jak to zrobić:
Cebulkę i pieczarki kroimy w piórka i podsmażamy na oleju z kurczaka (osobno cebulkę i pieczarki), solimy, pieprzymy.
Kroimy oscypka w małą kosteczkę lub inny ser (można zetrzeć)
Cukinię kroimy wzdłuż, łyżeczką wydrążamy miąższ, solimy, pieprzymy. Jeśli puści sok, to trzeba osuszyć.
Wkładamy cukinię do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.W cukinii układamy kolejno: pieczarki, cebulę, kurczaka, oscypka, na wierzch odrobinę masła.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (ok. 180C) i pieczemy, aż cukinia zmięknie.
Podawać z ziemniakami.
Smacznego !!!
2 komentarze:
Smaczne i "lekkie" danie...idealne na kolację walentynkową :)
No Iza takie pyszne wiosenne danie.:) Pozdrawiam :)
Prześlij komentarz