sobota, 19 stycznia 2013

Śledzie w sosie musztardowo miodowym

Czas przygotowania: 15 min
Porcje: 4




fot. Diana Skuza-Biel

Śledzie w sosie musztardowo miodowym

Co nam potrzeba:

  • 5 filetów śledziowych a'la matias
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy (ostrej)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • koperek
  • mała cebula
  • pół małego pora
  • pieprz, sól

Jak to się robi:

Śledzie moczyć 24h w wodzie.
Pokroić na duże kawałki.
Cebulę i pora pokroić w pióra.
Z pozostałych składników przygotować sos - do sosu dodać cebulę i pora.
W salaterce kłaść warstwowo sos i śledzie, aż do wyczerpania składników.
Wstawić do lodówki na min. 2h.











Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz