Czas przygotowania: 1h
Czas pieczenia: 20-30 min
Czego potrzebujemy:
- 3 wypatroszone pstrągi
- 3 duże plasterki boczku
- 6 plastrów oscypka
- 2 łyżki masła
- 1 cytryna
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- folia aluminiowa
Jak to zrobić:
Do środka pstrąga włożyć czosnek, boczek i oscypka pokrojone w plastry oraz masło.
Dokładnie owinąć folią aluminiową (przed owinięciem można naciąć grzbiet ryby poprzecznie nożem - będzie się ładniej prezentował).
Piec na grillu z każdej strony ok 10-15min (w zależności od stopnia nagrzania grilla).
Podawać po upieczeniu z cytryną do skopienia.
Pstrąg znakomicie smakuje z ziemniakami z piekarnika , bądź ziemniakami z grilla.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz