Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 30 min
Cannelloni ze szpinakiem
Czego potrzebujemy:
- opakowanie szpinaku mrożonego
- 6 ząbków czosnku
- 1 jajko
- 2/3 opakowania makaronu cannelloni (250g)
- 150 g sera żółtego
- 200 g śmietany kremówki (30-36%)
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Jak to zrobić:
Szpinak rozmrażamy na patelni (bez dodatku tłuszczu).
W tym czasie siekamy czosnek i ser (jeśli mamy w kostce - ścieramy na tarce).
Do szpinaku dodajemy czosnek, połowę śmietany przyprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.
Nadziewamy rurki przygotowanym farszem i układamy w naczyniu.
Smarujemy pozostałą śmietaną.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C z termoobiegiem (bez termoobiegu 200C) ok 30 min.W tym czasie siekamy czosnek i ser (jeśli mamy w kostce - ścieramy na tarce).
Do szpinaku dodajemy czosnek, połowę śmietany przyprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.
Nadziewamy rurki przygotowanym farszem i układamy w naczyniu.
Smarujemy pozostałą śmietaną.
Po upływie 15 min oprószamy serem żółtym.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz