czwartek, 8 października 2015

Makaron tagliatelle z boczkiem i parmezanem.



Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 20 min

Makaron tagliatelle z boczkiem i parmezanem.

Czego potrzebujemy:


  • 200 - 250 g makaronu tagliatelle
  • 200 g boczku
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • ok 30 g parmezanu bądź innego twardego sera
  • 4-5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka

Jak to zrobić:


Pokroić czosnek, cebulę i boczek w kostkę.
W międzyczasie ugotować makaron al dente - odcedzić.
Na patelni na oliwie z oliwek smażyć boczek - dodać cebulę i czosnek.
Jak cebula się zeszkli dodać przyprawy.


Na talerzu ułożyć makaron, polać sosem następnie oprószyć startym twardym serem.



Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz