Czas przygotowania: 20 min
Makaron tagliatelle z boczkiem i parmezanem.
Czego potrzebujemy:
- 200 - 250 g makaronu tagliatelle
- 200 g boczku
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- ok 30 g parmezanu bądź innego twardego sera
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka
Jak to zrobić:
Pokroić czosnek, cebulę i boczek w kostkę.
W międzyczasie ugotować makaron al dente - odcedzić.
Na patelni na oliwie z oliwek smażyć boczek - dodać cebulę i czosnek.
Jak cebula się zeszkli dodać przyprawy.
Jak cebula się zeszkli dodać przyprawy.
Na talerzu ułożyć makaron, polać sosem następnie oprószyć startym twardym serem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz